Klanten over Sensus BPM Online

“Lokaal bestuur Opwijk wil zijn werkingsprocessen documenteren om een kwalitatieve dienstverlening te garanderen en de interne flexibiliteit te verhogen. Wij hebben voor Sensus BPM Online gekozen omwille van de eenvoudige voorstelling van de procesflows in vergelijking met andere tools en de gemakkelijke publicatie van de processen. Een ander zeer belangrijk gegeven is het feit dat meerdere Vlaamse gemeenten hiervan reeds gebruik maken en dat het zeer gemakkelijk is om processen met elkaar uit te wisselen, wat een enorme tijdswinst kan betekenen.”

Luc Wijns

Deskundige Organisatiebeheersing, Gemeente Opwijk

“We zijn ervan overtuigd dat het in kaart brengen van alle processen en het opstellen van een administratief handboek onze organisatie verbetert. De kennis van de processen zit in de hoofden van de medewerkers, via Sensus BPM Online willen we die kennis borgen in de organisatie. Het is meteen ook de trigger om eens na te denken over ‘waarom doen we dit?’ en ‘hoe kan het beter?”

Kristine Nijs

Gemeente Arendonk

“Ik vind het initiatief om processen te delen met andere gemeenten heel goed! Zelf heb ik veel aan de processen van Stad Turnhout gehad, die al waren gepubliceerd bij Sensus-methode, bijvoorbeeld om te kijken hoe zij met bepaalde zaken omgaan. Eigenlijk zijn binnen alle besturen de processen grotendeels hetzelfde.”

Liesje Raemdonck

Hoofd organisatieontwikkeling, Gemeente Bornem

Om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen gaat de Gemeente Destelbergen de processen uniform beschrijven en centraal beheren met behulp van Sensus BPM Online. ”De interne opleidingen zijn gestart dus binnenkort kunnen we volop inzetten op het procesbeheer.” Enthousiast zijn de medewerkers van start gegaan met het modelleren van processen met behulp van de iconen.

Gemeente Destelbergen

Gemeente Destelbergen

De Oost-Vlaamse gemeente Sint-Gillis-Waas gaat aan de slag met Sensus process management en Sensus BPM Online. In het kader van de kwaliteitsborging wil de gemeentelijke organisatie de processen uniform beschrijven en centraal gaan beheren. De middelgrote gemeente, gelegen tussen Antwerpen en Gent, wordt getraind in het gebruik van de Sensus-methode en bijbehorende BPM software.

Gemeente Sint-Gillis-Waas

Gemeente Sint-Gillis-Waas

“Sensus BPM Online doet wat wij nodig hebben, en niet meer. Zo blijft het eenvoudig en kan iedereen ermee uit de voeten. Vooral het beheer van de processen wordt nu veel gemakkelijker, voorheen in Visio moesten we bij veranderingen helemaal op nul beginnen. En we gebruiken de magnetische iconen heel veel!”

Yolande Kaulen

Cel Kwaliteit, Gemeente Evere

“Draagvlak voor procesmanagement is belangrijk. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de publicatie van de processen met Sensus BPM Online. Wij kozen voor een grondplannetje van Turnhout en de gevels van de stadsgebouwen. Als medewerkers weten waar ze werken, kunnen ze ook hun processen snel vinden!”

 

Bart Smets

Adviseur Kwaliteit, Stad Turnhout