Voorbeeldprocessen voor Vlaamse gemeenten

Bekijk en bewerk de processen gratis!

Sensus process management heeft ruime ervaring op het gebied van procesmanagement bij gemeenten in Nederland en België. Met deze gespecialiseerde kennis hebben wij diverse procesmodellen uitgewerkt die wij graag delen.

Daarom biedt Sensus process management direct inzicht in alle gepubliceerde processen. Deze processen zijn voor onze klanten gratis verkrijgbaar in Sensus BPM Online. Gebruik deze referentiemodellen om zelf een start te maken met uw proceshuis en het verder op maat te maken voor uw organisatie!

 

“Na jarenlang bij gemeenten over de vloer te zijn geweest, weten wij van het reilen en zeilen en de problematiek waar men tegenaan loopt. Alle kennis en ervaring is verwerkt in diverse procesmodellen voor gemeenten, zoals een GEMMA Architectuur en Vlavabbs processen.”

Gregor Dekkers

Directeur, Sensus process management

Vlaamse gemeenten voorbeeldprocessen

Burgerzaken processen

Burgerzaken Vlaanderen processen

Burgerzaken Vlaanderen begon in 1983 als belangenorganisatie van de gemeentelijke diensten burgerlijke stand.

Samen met een aantal Vlaamse gemeenten heeft Burgerzaken Vlaanderen kennis verzameld over werkprocessen rond burgerzaken en deze gebundeld in een standaard procesmodel. Sensus process management en Burgerzaken Vlaanderen stellen dit procesmodel beschikbaar aan alle gemeenten.

NVVB Geboorte Proces

Gemeente Turnhout voorbeeldproces

Verschillende gemeenten stellen hun processen en proceskennis gratis ter beschikking. Deze kunt u bijvoorbeeld ter inspiratie gebruiken voor uw eigen procesbeschrijvingen. Zo maakt u een vliegende start met procesmanagement! Bewerk hier de voorbeeldprocessen van de gemeente Turnhout met Sensus BPM Online

Model DSP processen

Gemeente Evere voorbeeldproces

Verschillende Vlaamse gemeenten stellen hun processen en proceskennis gratis ter beschikking. Deze kunt u bijvoorbeeld ter inspiratie gebruiken voor uw eigen procesbeschrijvingen. Zo maakt u een vliegende start met procesmanagement! Bekijk en bewerk hier de voorbeeldprocessen van de gemeente Evere in Sensus BPM Online.

Model DSP processen

Gemeente Bornem voorbeeldproces

Verschillende gemeenten stellen hun processen en proceskennis gratis ter beschikking. Deze kunt u bijvoorbeeld ter inspiratie gebruiken voor uw eigen procesbeschrijvingen. Zo maakt u een vliegende start met procesmanagement! Bekijk en bewerk hier de voorbeeldprocessen van de gemeente Bornem direct in Sensus BPM Online!

NVVB Geboorte Proces

PRINCE2 processen

PRINCE2 (PRojects In Controlled Environments) is een gestructureerde methode voor effectief projectmanagement. De methode wordt internationaal erkend en gebruikt door organisaties in zowel de private als de overheidssector.

PRINCE2 is gericht op processen, waarbij projecten worden opgedeeld in beheersbare fasen. Projectteams werken met een gedefinieerde organisatiestructuur en maken hun planning op basis van productoplevering. De PRINCE2 methode is flexibel, waardoor organisaties er in elke omgeving en in elk type project gebruik van kunnen maken.

Voorbeeldprocessen voor Gemeenten

Processtructuur voor gemeenten

Sensus process management heeft ruime ervaring op het gebied van procesmanagement bij gemeenten in Nederland en België.

Aan de hand hiervan hebben onze gespecialiseerde consultants een aantal standaard processtructuren uitgewerkt. Deze processtructuur kunt u bekijken in Sensus BPM Online en aanpassen aan uw specifieke situatie.

Meer voorbeeldprocessen bekijken?